THE JACKSONS BAGS

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

(De modellen en kleur staan op volgorde van afbeelding)

Dit zijn de originele Jacksons jute tassen.
Ontworpen in de winkel in Notting Hill Londen en vervolgens handgemaakt door en vrouwen in Bangladesh.Door het unieke handwerk is geen tas exact hetzelfde!
 
Speels, stijlvol, sterk en makkelijk om mee te reizen. Lees hieronder het verhaal achter het merk.

W H A T 'S  O U R  S T O R Y ?
De prachtige en duurzame -met de hand vervaardigde- jute 'word-bags' van The Jacksons zijn een vreugdevol resultaat van de ontwerpsamenwerking tussen Louise en de bekwame handwerkarbeiders in het zuidwesten van Bangladesh. De samenwerking begon in 2012 en The Jacksons werken nu nauw samen met meer dan 5000 vrouwen in Bangladesh in een gebied waar er voor hen weinig kansen zijn om werk te vinden. 

We doen meer dan alleen het ontwerpen en creĆ«ren van een merk: we streven ernaar om armoede te overwinnen en de sociale status van vrouwen te verbeteren. Ze hebben nu, door deze dynamische samenwerking, toegang tot gratis medische zorg en scholen. 
Onze dames worden rechtstreeks betaald, wat hen onafhankelijkheid en status geeft, waardoor ze in staat worden gesteld om beslissingen binnen het gezin te nemen. Een groot percentage leidt hun dochters op tot de zesde klas en sommigen gaan naar de universiteit. Dit was zes jaar geleden nog onmogelijk en Louise bezoekt hen zeer regelmatig om alles op de voet te kunnen blijven volgen.

H O W  T H E  B A G S  A R E  M A D E
Jute wordt ook wel de 'gouden vezel' van Bangladesh genoemd; het is 100% plantaardig en heeft een grote flexibiliteit en sterkte. Onze tassen kunnen zelfs 14 kilo dragen! Deze 'macrame'-handtechniek is volledig de expertise van onze vrouwen. Ze werken thuis; waardoor het werk sluit aan bij het gezinsleven. De juteplant wordt volgens een eeuwenoude methode met de hand geoogst. Er worden geen machines gebruikt, alleen de talentvolle handen.  
Ze ontwarren en reinigen de rauwe jute, draaien het met hun vingers, verven waar nodig met AZO-vrije kleurstoffen en knopen de tassen volgens onze zorgvuldig ontworpen ontwerpen. Er zijn veel verschillende fasen in het proces, van de ontwerpkamer in Notting Hill tot de prachtige ambacht in het zuidwesten van Bangladesh. De toewijding in elke stap is belangrijk voor het mooie eindresultaat van onze handgemaakte modieuze tassen te garanderen. 

Dames Bangladesh
How it is made
local women
women with son